November 29, 2022

Out post-es

Automotive rocks

Varmista, että sinulla on talvirenkaat autossa ennen ensilumen tuloa

kesärenkaita

On outoa, että niin monet myöhästyvät edelleen renkaanvaihdosta ennen ensilunta. Monet ihmiset odottavat lumen tuloa, mutta monet odottavat liian kauan ja joutuvat rengasliikkeessä pitkään jonoon, kun talvi tulee sen sijaan että vaihtaisivat muutamaa viikkoa ennen lumen tuloa. Koska talvirenkaat ovat paremmat kuin kesärenkaat alle nollassa, ei ole syytä odottaa lumen tuloa. On parempi renkaanvaihto, kun lämpötila lähestyy nollaa. Sitten sinulla on melkein aina valmiiksi talvirenkaat autossa, kun ensilumi tulee.

Jos et ole vaihtanut renkaita, päädyt tilanteeseen, jossa autossasi on kesärenkaat eikä niillä ole turvallista ajaa lumella. Ei todellakaan ole suositeltavaa kokeilla ajamista kesärenkailla, ei edes lyhyillä etäisyyksillä. Joten jos et voi vaihtaa talvirenkaisiin ennen ajamista sinun on jätettävä auto kotiin.

Autosi kesärenkailla on hyvin vähän mahdollisuuksia luoda pitoa, jota tarvitaan lumella ajamiseen. Sen lisäksi niissä on vääränlainen kumiseos ja kulutuspinta, jotta ne selviytyisivät talviolosuhteista. Tämän vuoksi lumella ajaminen on erittäin vaarallista. Koska kesärenkaat kovenevat matalissa lämpötiloissa, ne eivät sovellu talvella ajamiseen.

Jos lunta sataa todella aikaisin, mitä voi tapahtua, se ei todennäköisesti pysy teillä pitkään. Joten yritä välttää ajamista, kunnes sää on palannut lämpimämpään ja lumi on sulanut. Kun näin tapahtuu, pyri välittömästi vaihtamaan renkaat talvirenkaiksi. Talvirenkaita on saatavana kahtena eri vaihtoehtona, nastarenkaina ja nastattomina renkaina. Molemmilla on hyvä pito lumella ja jäällä. Nastarenkaissa on metalliset nastat, jotka antavat erinomaisen pidon jäällä ja kulutuspinnan kuvio, joka varmistaa, että ne toimivat erinomaisesti lumella ja myös märissä ja loskaisissa olosuhteissa. Nastattomissa renkaissa käytetään pitopartikkeleita, jotka lisätään kulutuspintaan hyvän pidon aikaansaamiseksi jäällä. Lumella niissä toimii samanlaiset ​​kuviot kuin nastarenkaissa, koska nastat eivät suoraan edistä pitoa lumella.

Varmista ennen talvirenkaiden asettamista autoosi, että ne ovat hyvässä kunnossa ja että kulutuspinnan urasyvyys on vähintään 4 mm. Rengaspaine on myös tarkistettava, jotta se ei ole liian matala. Matala rengaspaine lisää kulumista ja polttoaineenkulutusta. Se heikentää myös pitoa ja ajo-ominaisuuksia. Koska lämpötilan lasku vähentää ilmanpainetta, sinun on tarkistettava rengaspaine, jos lämpötila vaihtelee suuresti. Kun vaihdat renkaat, on parasta antaa rengasliikkeen tehdä renkaanvaihto puolestasi. Kun sinulla on renkaita käsitteleviä asiantuntijoita, tiedät, että asennetut renkaat ovat hyvässä kunnossa ja ehjät. Tiedät myös, että ne on asennettu oikein, jotta renkaiden irtoamisriskiä ei ole. He voivat myös tarkistaa, että renkaat ovat tasapainossa, jotta et menetä ajomukavuutta.

Lisätietoja hyvistä talvirenkaista, joihin voidaan vaihtaa, on osoitteessa https://vianor.fi/