Varmista, että auto on hyvässä kunnossa ennen lähtöä autolomalle

Auton käyttäminen lomamatkallasi voi olla erittäin suosittu vaihtoehto tänä vuonna. Harvemmat lentävät ja jotkut kohteet eivät ole käytettävissä. Vielä vain muutama viikko ennen lomaa sovelletaan niitä, jotka haluavat esimerkiksi Thaimaahan tai jopa joihinkin eurooppalaisiin kohteisiin. Tämän epidemian toinen aalto voi myös vaikuttaa sääntöihin lyhyellä varoitusajalla. Kukaan ei halua viettää 14 päivää lomastaan ​​karanteeniin lopulliseen määränpäähän tai joutua tekemään sen kotiin saapuessaan.

Jos lennät, riskeeraat kaiken jonoista peruttuihin lentoihin yhdistettynä suurempaan tartuntariskiin check-in jonoissa, turva- ja passitarkastusten läpi, samoin kuin lennolle pääsyyn ja käytännössä sama toiseen suuntaan. Tässä suhteessa on turvallisempaa ajaa autolla, jossa ollaan tekemisissä mahdollisimman vähän ympäristön kanssa paitsi silloin, kun pysähdyt tankkaamaan, syömään tai yöpymään. Voit myös suunnitella erilaisia ​​paikkoja nähdäksesi asiat matkan varrella.

Jos et osta uutta autoa lomallesi, sinun on tarkistettava auton kunto ennen matkan alkamista. Parasta on, jos autohuolto on suunniteltu kuukaudeksi ennen lähtöä. Jos et, niin sinun pitäisi silti pysähtyä korjaamoon ja pyytää heitä suorittamaan rengashuolto, jarruhuolto ja tarkistamaan auton puskurit. Ja on hyvä, jos pystyt myös vaihtamaan öljyn. Tämä antaa sinulle hyvän turvallisuuden ajon aikana, koska tiedät, että renkaat ja jarrut ovat hyvässä kunnossa, joten sinulla on hyvä pito ja voit pysähtyä nopeasti tarvittaessa.

Matkalle on hyvä saada hyvät kesärenkaat. Jos huomaat, että renkaiden urasyvyys on alle 4 mm, on aika vaihtaa uusiin renkaisiin. Näin on myös silloin, kun olet lähellä 4 mm ja sinun on ajettava kauaksi lomalle. Jos renkailla on alhainen vierintävastus, renkaat kuluvat hitaammin ja auto kuluttaa vähemmän bensiiniä. Se on erittäin suotuisa pitkälle matkalle. Halvemmalla renkaalla on yleensä suurempi vierintävastus, joten jos ostat halpoja renkaita ennen pitkää lomamatkaa, voit jo kuluttaa enemmän rahaa kuin säästit etkä ajanut paremmilla renkailla alusta alkaen.

Tarkista myös renkaan ilmanpaine, koska alhaisella ilmanpaineella on sama vaikutus kuin jos sinulla olisi halvat renkaat, eli vierintävastus kasvaa. Joten muista tarkistaa ilmanpaine matkan aikana ja ennen lähtöä ja auto on pakattu täyteen. Varmista, että tuot mukanasi autolaitteet, jotka voivat olla hyödyllisiä, ja varmista, että vararengas on hyvässä kunnossa ja että ilmanpaine on oikea, jos joudut kärsimään ja joudut vaihtamaan renkaan itse.

Lisätietoja siitä, kuinka tarkistaa auto ennen autolomalle lähtöä, käy osoitteessa : https://vianor.fi/