Sjekk bilens tilstand før sommeren


Før sommeren virkelig starter, kan det være verdt å sørge for at bilen er i god stand. Vedlikehold av en bil er alltid viktig, og det sikrer at bilen varer lenger og er tryggere å kjøre. Bilens bruksverdi påvirkes også av hvor godt vedlikeholdt den er før den selges, hvor du kan få en veldig høy bruksverdi for en bil som har gjennomgått all bilservice i henhold til servicehåndboken og har unngått alvorlige ulykker. Du får vanligvis tilbake det du har investert i service når du selger bilen, og du unngår dyre reparasjoner, som kan oppstå som et resultat av dårlig vedlikehold. Hvis problemer vokser uten å bli korrigert, kan de bli dyre reparasjoner som kan påvirke flere deler.

Det er ikke bare bilen som må kontrolleres, men også bilens dekk må sjekkes for å sikre at de er i god stand og uten skader. Du må sjekke lufttrykket og mønsterets dybde. Lufttrykket skal være som anbefalt i bruksanvisningen. Verken for høyt eller for lavt lufttrykk er bra for dekkene eller kjøreegenskapene. Det vanligste er at dekkene har for lavt lufttrykk, noe som fører til økt slitasje og høyere drivstofforbruk. Det kan fort bli dyrt med hyppigere dekkinnkjøp og flere stopp på bensinstasjonen for å fylle bensin.

En bil trenger mye vedlikehold, og du har en rekke serviceprogrammer som er bra for bilen. Den trenger dekk service for å vedlikeholde dekkene, bremseservice for å få bremsene til å fungere optimalt, AC service, for å vedlikeholde klimaanlegget og deretter oljeskift regelmessig for å sikre at du har god olje som kan smøre alle motordeler effektivt. En vanlig basetjeneste sikrer at det meste blir adressert og følger de fleste punkter som må sjekkes. Du kan også gjøre en rask kondisjonstest av bilen for å se hvordan bilen er og om noe trenger service eller reparasjon. Dette kan være en rask og enkel måte å få litt ro i hvilken tilstand bilen din er i og om den er trygg å kjøre.

Mange kjører for lenge uten å bry seg om at bilen trenger vedlikehold og er avhengig blindt på at tjenesten som må utføres med jevne mellomrom er tilstrekkelig for å sikre at bilen kjører jevnt. En ny bil kan antagelig overleve noen år med akkurat denne tjenesten, men den er ikke optimal. En eldre bil vil trenge hyppigere pleie for å ta vare på deler som må byttes, for eksempel støtdempere og bremseklosser og skiver.

Det er ikke bare før sommeren du skal sjekke bilens tilstand, men som en del av vårrengjøringen av bilen er det en mulighet som er like god som andre, men siden de fleste kjører mer om sommeren, vil det være aktuelt å sjekke bilen og dekkene til Forsikre deg om at du kan kjøre trygt uten større problemer som kan forårsake potensielt kostbare problemer og gjøre bilen ubrukelig en stund.

For mer informasjon om viktigheten av bilservice og en godt vedlikeholdt bil, besøk:

https://vianor.no/