April 21, 2024

Out post-es

Automotive rocks

Renkaat, jotka ovat hyvät märissä olosuhteissa ja kovalla sateella ajettaessa

Ajo voimakkaassa sateessa tai ukkosmyrskyllä ​​voi olla melkoinen koettelemus. Tuulilasinpyyhkijöillä on taipumus taistella pitämällä sadetta pois tuulilasilta, jotta se ei heikennä näkökykyäsi. Ajon aikana huomaat ainakin muutaman haasteen, joista yksi on pito ja että auto pyrkii lähtemään vesiliirtoon. Yksi toimenpiteistä näiden haasteiden ratkaisemiseksi on nopeuden säätäminen hitaammaksi. Toinen asia on korkealaatuiset renkaat, jotka on suunniteltu estämään vesiliirtoa, joiden kaikki viimeisimmät innovaatiot on integroitu kulutuspintaan. Lopuksi, sinulla on oltava hyvässä kunnossa olevat pyyhkimien siivet, jotta ne poistavat veden tehokkaasti tuulilasista.

Uusien kesärenkaiden ja myös jokakelin renkaiden tulisi olla hyviä ennalta ehkäisemään vesiliirtoa. Vesiliirto on yksi ukonilmalla tapahtuvien onnettomuuksien pääasiallisista syistä, joten sinun on oltava varovainen ajaaessasi rankkasateessa tai erittäin märillä teillä. Se tapahtuu, kun renkaat menettävät kosketuksen tienpintaan, koska ne eivät pysty työntämään pois tien pinnalla olevaa vettä. Erityiset kulutuspinnan kuviot ovat parantaneet tapaa, jolla vesi johdetaan pois urien läpi ja sivuille, samoin kuin tapoja, joilla urat voivat pitää vettä pysyessään kosketuksissa tiehen. Toinen uusi innovaatio on kiillotetut urat, jotka vähentävät kitkaa ja lisäävät veden virtausta. Veden virtaus riippuu suuresti urien koosta, joten kuluneet renkaat toimivat huomattavasti huonommin vesiliirron ehkäisyssä.

Vesiliirron aikana rengas menettää kosketuksen tienpintaan ja alkaa liukua renkaan ja tien väliin muodostuneella vesikalvolla. Kun kosketus tiestä katoaa, menetät myös kaiken ajoneuvon hallinnan, koska renkaat menettävät kitkan tien pintaan ​​ja ne kelluvat nyt vain vedessä. Silloin tapahtuu onnettomuuksia. Ihmiset myös panikoivat menettäessään hallinnan ja alkavat kääntää ohjauspyörää. Ja kun kosketus tienpintaan palaa, auto muuttaa suuntaa ohjauspyörän liikkeiden aiheuttaman äkillisen suunnanvaihdon vuoksi.

Jarrutusmatka pidentyy märillä pinnoilla ja silloin myös vesiliirtoon joutumisen riski kasvaa, koska rengas ei pyöri nopeasti, joten tämä on otettava huomioon ajaessasi, joten pidä etäisyys edessäsi oleviin ajoneuvoihin. Nopeutta tulee aina hallita olosuhteiden mukaan, ja rankkasade ei ole ajo-olosuhteissa paras, joten nopeutta tulisi säätää sen mukaisesti. Nopeuden vähentäminen on myös paras tapa päästä pois vesiliirrosta ja se tapahtuu yleensä itsestään, koska menetät nopeutta vesiliirron aikana, ja kun hidastuminen jatkuu, hiljalleen renkaiden ja tienpinnan välinen kontakti palaa.

Hyviä tapoja välttää vesiliirtoa on ostaa korkealaatuisia kesärenkaita, joilla on hyvät ominaisuudet vesiliirron estämiseksi. Nopeutta tulee myös säätää sateen voimakkuuden ja tielle kerääntyneen veden määrän mukaan. Teillä, joilla on huono viemäri, on korkeampi riski vesiliirtoon, joten sinun on ajettava vielä hitaammin.

Lisätietoja sateisissa olosuhteissa ajamista varten tarkoitetuista hyvistä renkaista on osoitteessa https://www.nokianrenkaat.fi/