May 23, 2024

Out post-es

Automotive rocks

Paras Aika Ostaa Uudet Renkaat

Sinun tulisi aina ostaa uudet renkaat, kun nykyiset renkaat ovat kuluneet. Iso kysymys saattaa olla, että milloin ne ovat kuluneet ja kuinka tiedän sen? Kun renkaiden uran syvyys on alle 4 mm, tarkoittaa, että menetät paljon renkaisiin liittyviä turvallisuusominaisuuksia. Näitä ovat pito, jarrutusmatka, kyky estää vesiliirtoa ja märkäpitoa. Nämä ovat avainasemassa pitäessäsi sinua turvassa. Sinun on tarkistettava säännöllisesti renkaiden kulutuspinnan syvyys, jotta tiedät kun alat lähestyä 4 mm: n rajaa.

Jos sinusta tuntuu, että et saa samaa suorituskykyä renkailta kuin aikaisemmin tai tuntuu, että se laskee, sinun on aina tarkistettava kulutuspinnan syvyys nähdäksesi, oletko alle 4 mm. Jos kulutuspinnan syvyys on yli 4 mm ja suorituskykysi on edelleen heikko, renkaissa saattaa olla muita ongelmia, jotka heikentävät suorituskykyä. Tämän jälkeen sinun tulee tarkistaa rengaspaine varmistaaksesi, että kaikissa renkaista on oikea paine. Erittäin matala paine voi saada auton liukumaan ja tuntuu siltä, ​​että rengas on tyhjä. Matala paine voi myös vaurioittaa renkaiden sivuseiniä ja lisätä renkaan lämmönkehitystä. Tämä lisää renkaan kulumista ja lisää vierintävastusta. Korkea vierintävastus lisää polttoaineenkulutusta.

Liian täydet renkaat ei myöskään ole hyvä asia, koska se muuttaa renkaan profiilia, joka muuttaa tien ja renkaan välistä kosketusaluetta. Tämä johtaa huonompaan pitoon eikä optimaaliseen suorituskykyyn. Jarrutusmatka pidentyy, joten et välttämättä pysty välttämään onnettomuuksia. Pieni kulutuspinnan syvyys pidentää myös jarrutusmatkaa ja lisää vesiliirron mahdollisuutta. Vesiliirto vaatii suuren ura tilavuuden mahdollisimman suuren määrän veden levittämiseksi, jotta rengas ei menetä kosketusta tienpintaan. Jos vedestä ei päästä eroon, rengas menettää kosketuksen tiehen. Kun renkaalla ei ole kosketusta, menetät kyvyn ohjata ajoneuvoa ja onnettomuus voi olla väistämätön.

Nykyaikaiset renkaat ovat parantuneet paljon tällä alalla. Uudet innovaatiot kulutuspinnan suunnittelussa veden poiston optimoimiseksi on toteutettu. Se on vähentänyt huomattavasti vesiliirron mahdollisuutta. Ukkosen aiheuttamien onnettomuuksien pääasiallinen syy on vesiliirto, joten tämä tulisi ymmärtää niin, että jos aiot ostaa uudet renkaat, tarvitset renkaat, jotka estävät vesiliirtoa. Jos tarvitset talvirenkaat, niiden on pystyttävä estämään loskaliirto, jolloin märkä lumi aiheuttaa saman vaikutuksen kuten vesi. Samanlaisia ​​innovaatioita on tehty täällä loskaliirron estämiseksi.

Talvirenkaat kanssa on myös varmistettava, että sinulla on paras mahdollinen pito niissä ajo-olosuhteissa. Usein paras ajoitus vaihtaa uusiin renkaisiin on, kun vaihdat renkaita talvirenkaiden ja kesärenkaiden välillä.

Lisätietoja hyvästä renkaasta on osoitteessa https://www.nokianrenkaat.fi/

Image – Saa oikeat rengasmitat.jpeg