Jos tarvitset uudet kesärenkaat, varmista, että niiden vierintävastus on alhainen


Kun ostat uusia kesärenkaita, on joitain asioita, jotka on hyvä tarkistaa ennen ostamista. EU: n rengasmerkinnällä on pyritty helpottamaan kuluttajien tietoisen valinnan tekemistä. Sinulla on 3 kategoriaa kesärenkaille, ne ovat vierintävastus, joka ilmaisee polttoaineenkulutuksen, pito märällä tiellä sekä renkaiden melutaso. Nämä ovat samat kategoriat myös talvirenkat, jotka voivat kuitenkin olla hiukan harhaanjohtavia, kun niitä käytetään pääasiassa lämpötilan ollessa miinuksella sekä lumessa ja jäällä, mitä ei ole näissä testeissä.

Tietenkin, sinun tulisi valita renkaat, joilla on alhainen vierintävastus, koska ne kuluttavat vähemmän bensiiniä, mutta eivät myöskään kulu yhtä nopeasti. Jos ostat halpoja renkaita, sinulla on ongelma, koska niiden vierintävastus on yleensä paljon suurempi. Ne ovat siksi paljon huonompi valinta, koska ne maksavat sinulle enemmän ajan myötä, suuremman polttoaineenkulutuksen vuoksi. Ja ne myös kuluvat nopeammin kuin korkealaatuiset premium-renkaat. Joten kustannukset alenevat pitkällä tähtäimellä premium-renkaiden ostamisella. Ne ovat myös ympäristöystävällisempi valinta, koska auto aiheuttaa vähemmän hiilidioksidipäästöjä.

Vierintävastus ei ehkä ole tärkein kriteeri renkaiden valinnassa, mutta sen tulisi sisältyä luetteloosi. Suorituskyky voi olla huipulla, mutta kun lopulta valitset parin renkaan välillä, vierintävastuksen on oltava ratkaiseva tekijä. Kesärenkaissa märkäpito voi olla erittäin tärkeä ominaisuus, koska jarrutusmatka kasvaa märällä maalla ja haluat todennäköisesti pystyä pysähtymään autollasi mahdollisimman pian onnettomuuksien välttämiseksi. Vesiliirron riskiä voidaan vähentää ostamalla hyviä renkaita, joilla on hyvät märkäominaisuudet. Uudemmissa renkaista on paljon innovaatioita, jotka parantavat kuvion läpi kulkevaa virtausta ja myös kuvion kykyä pitää vettä ja työntää se sivuille.

Kun renkaan urasyvyys laskee alle 4 mm, renkaat menettävät ominaisuutensa, jotta niillä olisi hyvä pito, lyhyt jarrutusetäisyys ja vesiliirron esto kyky. Siksi on tärkeää tarkistaa säännöllisesti, kuinka suuri on renkaiden urasyvyys, jotta tiedät milloin on aika vaihtaa uusiin. Renkaita kierrättämällä voit pidentää renkaan käyttöikää niin, että ne kestävät pidempään. Sähköautoissa kuluminen on nopeampaa, minkä vuoksi on tärkeää kierrättää useammin kuin tavallisen auton renkaita. Sinun on myös valittava renkaat, joita suositellaan käytettäväksi sähköautoissa.

On myös tärkeää tarkistaa tarvittavat mitat, jotta et osta vääriä renkaita. Voit tarkistaa auton käyttöoppaasta, minkä tyyppisiä renkaita tarvitset, ja etsiä suoraan esimerkiksi. 175/65/14 kesärenkaat löytääksesi renkaat, jotka sopivat autoosi täydellisesti. Jos sinulla on maastoauto, sinulla on oltava erityiset maastoauton kesärenkaat ja jos sinulla on sitten sähköauto, varmista, kuten sanoin, että valmistaja suosittelee niiden käyttämistä sähköautoissa.

Lisätietoja alhaisen vierintävastuksen renkaiden valitsemisesta:

https://vianor.fi/